KLICKA HÄR FÖR ATT BOKA SIMSKOLA
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simklubben Lödde
En av Skånes och Sveriges bästa simklubbar
Simskolan

SK Löddes Simlinjen
Det är roligt och viktigt att kunna simma!

Barnen skall känna sig trygga både i och under vattnet och det tar tid att lära sig simma. Därför är det viktigt att barnet lär sig riktig vattenvana och att siminlärningen sker utan flythjälpmedel. Vi har olika nivåer i ”simskolan” så att barnen i gruppen har samma grund att bygga vidare på. Det är viktigt att anmäla till den nivå där barnet behärskar grunderna och att inte skynda på, utan låta barnet utvecklas i sim egen takt.


Definitionen för simkunnighet
I Sverige utgår vi ifrån följande definition när vi talar om simkunnighet
Simkunnig anses den som kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att åter ha tagit sig upp till ytan, kan simma 200 meter på djupt vatten varav 50 meter på rygg.

För att bli simkunnig är det viktigt att träna upp en god vattenvana. Det gör du genom att regelbundet vara i vattnet och genom att öva på åtta olika moment som tillsammans bildar det vi brukar kalla för Simningens ABC.
 
Kontakta SK Lödde så hjälper vi er om ni har några frågor. Information om våra grupper finner ni i flikarna ovan. Kontakta oss via mail för frågor gällande simskolan: simskola@sklodde.se

Simningens ABC:
 • Andas
 • Doppa
 • Glida
 • Hoppa
 • Balansera
 • Förflytta
 • Rotera
 • Flyta 
När du behärskar ovanstående åtta moment, då är du ordentligt vattenvan och då blir det också lättare att lära sig att simma! Den som ska lära sig att simma måste ges tillräckligt med tid för att lära sig att behärska varje moment i Simningens ABC. Om personen behöver ha kontakt med botten för att känna sig trygg, så utförs övningarna först där personen bottnar. Om du inte är trygg i vattnet blir det svårare att hitta balansen vid exempelvis glid- och flytmomentet. 


Första simsätt

Simlinjen, som är svensk simnings utvecklingstrappa, är flexibel när det gäller val av första simsätt att lära sig. Det viktiga är att lära ut ett simsätt som passar individen. Vad som är lämpligt som första simsätt kan variera från en person till en annan. För små barn är det dock i regel fördelaktigt att börja med crawl eller ryggcrawl, då dessa simsätt är motoriskt enklast att lära sig. 

Simkunnighet är en färskvara
Om du en gång har lärt dig att simma betyder det tyvärr inte att du behärskar det resten av livet. Simkunnighet är en färskvara som bör underhållas! Svensk Simidrotts rekommendation är därför att du testar din simkunnighet årligen under säkra former, genom att ta simmärket Vattenprovet. Detta märke motsvarar definitionen för simkunnighet. Känner du dig inte redo för Vattenprovet finns det många andra simmärken du kan ta sikte på, på vägen mot att bli simkunnig!

 

 
Här kan du läsa mer om våra simmärken
 
HÄR HITTAR DU LITE ÖVNINGAR ATT TRÄNA PÅ:

 

"Våra instruktörer skapar tillsammans en harmonisk, rolig och lärorik utbildningstid för våra medlemmar. Tillsammans utbildar vi barn och ungdomar i vår Simlinje för ökad simkunnighet. Vi vill att barn och ungdomar ska tycka simning är roligt, utmanande och spännande.”

 

Simlinjen i simklubben Lödde utgår ifrån den Simlinje som Svenska Simförbundets tagit fram för svensk simning. Tanken bakom Simlinjen är att ge en röd tråd från första kontakten med vatten till full simkunnighet där de fyra simsätten ligger till grund. Simlinjen är indelade olika nivåer, där varje nivå bygger på delmål samt ett slutmål. Delmålen kan barnen lätt följa genom ett ”Simbevis”. Simbeviset är ett diplom barnen får vid kursens start. På diplomet finns samtliga delmål som alla bygger på delmoment till slutmålet. När barnet uppfyllt ett mål premieras detta med ett klistermärke som fästs på Simbeviset, på så sätt kan barnet själv följa sin egen utveckling.

 

Vi vill erbjuda våra medlemmar en rolig simutbildning som främjar barns utveckling. Vi vill genom lekar och teknikövningar göra barn trygga i vattnet vilket ligger till grund för god simkunnighet. 

Simlinjen sträcker sig från Baddaren upp till Medley. Medleygrupperna ligger till grund för att vidare kunna erbjuda simning som en träningsform för de barn som önskar. När målen i teknikskolan är uppfyllda och vi anser att barnen är mogna för det erbjuds de ett första steg in i klubbens tävlingsverksamhet.

 

Under fliken VÅRA GRUPPER kan du hitta mer detaljerad information om våra grupper.

INFO SIMSKOLAN VÅRTERMINEN 2022
2022-01-11 04:29

Simskolan startar from vecka 3, 17 januari.

Vi har restriktioner i simhallen (samma som våren 2021) som vi ber er följa.
- 2 personer i omklädningsrummet samtidigt.
- 6 personer i duschrummet samtidigt
- Inga föräldrar i simhallen under lektionstid. Vänta i korridoren eller ta en promenad.

Vi hoppas kunna återgå till normala rutiner så fort vi bara får.

Här kommer lite mer info:

 

Generell info om restriktionerna

 

Måndagsgrupperna

 

Lördagsgrupperna

 

Söndagsgrupperna

Mvh

Gunnar Wismar

Huvudtränare Simklubben Lödde

Påminnelse bokning Simskola VT2022 öppnar 13 dec kl 10.00
2021-12-12 17:42

Mer info: http://www.sklodde.se/nyheter/?ID=159895&NID=848213

 

GÄLLANDE GRUPPREKOMMENDATION

Det är viktigt att följa den grupprekommendation som simlärarna sätter. Man kan se den när man loggar in på bokningen.

Under de första gångerna på terminen kommer vi att testa av förkunskaperna, uppfyller man inte förkunskaperna kommer man att erbjudas grupp på rätt nivå i mån av plats.

Det är speciellt vigtigt i övergången från Pingvinen till Fisken då man flyttar ut helt i stora bassängen.

 

ANMÄLAN TILL VÅRTTERMINEN 2022
Återanmälan till vårterminen öppnar för befintliga medlemmar
Måndagen den 13 december kl. 10.00

Nyanmälan till vårterminen öppnar den 20 december kl. 10.00

Från och med den 6 december kan du se gruppschemat inför vårterminen.


För att genomföra anmälan skriver ni in den aktuella mejladress som är kopplad till den medlem som ska gå i verksamheten. Vänta därefter kvar på sidan och invänta en engångskod som skickas till den aktuella mejladressen som angivits. (Koden som skickas är endast giltig i 20 minuter, efter det måste ni göra om bokningen.) Skriv in koden ni fått skickat till er för att komma in och sedan kommer de personer synas som är bundna till angiven mejladress dyka upp. Välj person och sedan vilken grupp denna ska delta i, följ därefter anvisningarna. Kontrollera att personuppgifterna stämmer och komplettera eventuellt saknade eller felaktiga uppgifter som till exempel om ni har ny e-post, telefonnummer eller liknande, avsluta genom att klicka spara.
”Fullbokad” innebär att platser för dessa tider är slut. "Ej bokningsbar" innebär att det ÄR bokningsbart för nuvarande medlemmar. Logga in för att boka.

Vid frågor kontakta SK Lödde på mail: simskolan@sklodde.se.

 

Nyanmälan (när anmälan är öppen och möjlig)
Läs mer om våra olika nivåer och grupper i simskolan innan du anmäler ditt barn, speciellt om du anmäler ett barn för första gången till vår verksamhet. Grupperna nedan är sorterade efter kunskapsnivå där baddaren är nybörjarnivå.
Skriv in deltagarens personnummer. Det kommer då upp ett anmälningsformulär som ni fyller i och sedan väljer ni grupp.
Aviseringslänk där ni väljer betalningssätt kommer till er via mejl direkt i samband med anmälan...

Klicka här för att se vår avbokningspolicy.

 

Betalningsrutiner
Föreningens fakturor överlåts till finansbolaget Billmate. Väljer du att betala via faktura vill vi göra dig uppmärksam på att den skall betalas inom 14 dagar, betalas inte fakturan i tid så tillkommer en påminnelseavgift.

Vi rekommenderar alla våra medlemmar att betala avgiften direkt med kort så undviker man påminnelseavgifter.

Alla våra fakturor kommer skickas ut via mail. Var alltid noga med att kolla skräpposten när du gjort din anmälan om du väljer faktura och den inte kommer i din inkorg.

 

En administrationsavgift mellan 9 - 59 kr/betalning tillkommer för att täcka transaktionskostnader, automatiserade funktioner och ger dig som medlem tillgång till MedlemsAppen. Info hittar du här: https://www.sportadmin.se/medlemsapp/

 

 

Klädsim och livräddning i helgen och på måndag (13-15/11)
2021-11-12 09:59

Hej!

I helgen är det dags för klädsim och livräddning i simskolan.
Lämplig klädsel är långa armar och långa ben, tunt tyg och som gärna sitter åt. Kanske en gammal pyjamas som är lite för liten, brukar vara perfekt.
Tag också gärna med en plastpåse att lägga de blöta kläderna i efter användning.

I Baddaren till Pingvinerna kommer vi att prova på att hoppa, bada, simma lite med kläder samt att prova räddningsväst. Samt en kort genomgång om bad- och båtvett.
I Fisken och Hajen är det genomgång av bad och båtvett, klädsim och att simma med räddningsväst.

 

Här kan du läsa mer om bad-, båt och isvett:
https://www.svensksimidrott.se/Simkunnighet/simmarken/bad-bat-ochisvett/


Mvh

Simlärarna

Ingen simskola under höstlovet
2021-11-01 05:41

Vi vill påminna er om att det inte är någon simskola under höstlovet, vecka 44. 

DAGS FÖR UPPSTART SIMSKOLAN HÖSTEN 2021
2021-08-26 21:57

Välkommen till simskolan hösten 2021!

I helgen startar simskolan höstterminen 2021. På vår hemsida www.sklodde.se under SIMSKOLA kan du läsa om vår simlinje och våra grupper. Du hittar också mycket annan information ex. kalender (http://www.sklodde.se/sida/?ID=328248) där kan du se vilka dagar det är simskola eller när det är lov, det finns också en FAQ med svar på de vanligaste frågorna (http://www.sklodde.se/sida/?ID=309530).

Ett par saker vill vi dock informera om i detta välkomstbrev:

 • För tillfället har vi inga restriktioner i omklädning/duschrum men vi ber er ändå att hålla avstånd. I simhallen vill vi att föräldrarna sitter i caféet under simlektionerna. Under första, mitten och sista gången får föräldrar vara med i undervisningsbassängen och titta på. I Baddaren så är det de tre första gångerna som föräldrarna får vara med, men det gäller bara för den gruppnivån. Vi ber er respektera detta.

Om någon förändring som görs gällande restriktionerna som påverkar oss kommer vi självklart att följa dem.

Lika viktigt är det om barnen eller någon förälder uppvisar symtom så ber vi er att stanna hemma.

 • Före varje lektion skall barnen (och föräldrarna i Baddare med föräldrar) duscha noggrant, utan badkläder och helst med duschtvål. De barn som har långt hår är vi tacksamma om de använder badmössa eller uppsatt hår.
 • Badkläder. Det är en fördel för barnen om man har badbyxor/baddräkt som är för simning. Badshorts och likande blir väldigt tunga och påverkar barnens flytförmåga negativt.
 • From gång nummer två (eller fyra i Baddaren), dvs lördagen 4 september, kommer barnen att hämtas och lämnas i caféet. Så om ni kommer tidigt ber vi er att vänta där så blir barnen hämtade och efter lektionen lämnade.
 • Vi följer en Svensk Simlinje, som du kan läsa mer om på vår hemsida. Vi har också lektionsplaneringar som simlärarna följer men ibland behöver vi minska tempot eller öka tempot så de är inte statiska.
 • I appen Sportadmin (gratis till iPhone/Android) kan du sedan följa de moment vi gör i märkestagningen under Utmärkelser. Ladda ner appen, logga in med den e-mailadress som du gjort anmälan med och ett engångslösenord som du får utskickat. Du kan läsa mer om medlemsappen här: https://www.sportadmin.se/medlemsapp/
 • Under den första lektionen så testar vi av alla barnens nivåer. Är det så att man hamnat på fel nivå kommer vi efter gång tre att flytta barnen till rätt nivå så att simskolan blir en positiv upplevelse men också en liten utmaning för alla.
 • Om ni har några frågor så får ni gärna prata med undertecknad i simhallen eller maila mig på simskola@sklodde.se . Simlärarna är där främst för barnens skull men svarar självklart på era frågor, före/efter lektion.

Än en gång välkomna till en spännande, rolig och lärorik hösttermin i simskolan!

 

Gunnar Wismar
Huvudtränare SK Lödde

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Simklubben Lödde, 18/12 15:28 
Simklubben Lödde, 18/12 12:25 
Simklubben Lödde, 17/12 12:52 
Simklubben Lödde, 07/12 16:42 
Simklubben Lödde, 13/06 11:11 
Simklubben Lödde, 22/05 11:14 
 
Sponsorer