KLICKA HÄR FÖR ATT BOKA SIMSKOLA
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simklubben Lödde
En av Skånes och Sveriges bästa simklubbar

Välkommen till Simklubben Lödde!

Simklubben Lödde bildades 1976 och är en av kommunens största idrottsföreningar med många bra resultat att ståta med genom åren. Vi har idag en bred verksamhet som sträcker sig från minisim till elitsimmare.

Vi har prioriterat högt att ha utbildade ledare i vår verksamhet och våra ledare är utbildade enligt Svenska simförbundets simlinje. SK Lödde ligger väldigt högt i statistiken i Skåne Blekinge Simförbund vad det gäller utbildade ledare. Vi satsar mycket av våra resurser och tider på utbildning sidan om Simlinjen såsom HLR Vuxna/Barn och Idrott för barn med NPF.

Vi i SK Lödde bygger vår värdegrund på fyra begrepp

 

Passion, Kamratskap, Kvalitet, Utveckling.

 

Passion

 Grunden för ett engagemang i SK Lödde är lust, stolthet och glädje. Alla är välkomna att delta och ha roligt samt utvecklas utifrån egna förutsättningar. 

 

Kamratskap

 Tillsammans skapar vi – aktiva och deras familjet, anställda och ideella ledare – förutsättningarna för en trygg och utvecklande miljö och samhörighet. SK Löddes klubbkänsla och kamratskap bygger på ömsesidig respekt, rent spel, öppenhet och ärlighet. Vi uppmuntrar och stödjer varandra i både framgång och motgång. 

 

Kvalitet

 Allt SK Lödde gör genomsyras av kvalitet och det finns en tydlig "blå tråd" i verksamhetens olika delar. Vi strävar efter att ha rätt kompetens och erfarenhet för att professionellt utföra varje uppgift, från simidrottsundervisning och organisation av verksamhet till träningsplanering och tävlingsarrangemang.  Trygghet och säkerhet är en självklarhet. 

 

Utveckling

 I SK Lödde vågar vi utvärdera och prova nya idéer. Vi tar oss an framtidens möjligheter. Utbildning prioriteras och vi utvecklar och förbättrar ständigt vår verksamhet.

 

Som medlem i SK Lödde visar man hänsyn och respekt för sina medmänniskor oavsett kön, etnicitet eller religion. Bredd- och tävlingsverksamhet för barn och ungdom ska präglas av glädje och gemenskap för att motivera till en fortsatt satsning och utveckling av simverksamheten i Löddeköpinge

 

 

Välkomna till Simklubben Lödde

Den fortsatt höga smittspridningen i landet och sommarens tävlingar
2021-05-11 07:10
Den fortsatt höga smittspridningen i landet samt därav nödvändiga restriktioner kommer att påverka sommarens mästerskap.

Svensk Simidrott har senaste veckorna fört en dialog med arrangerande föreningar kring sommarens kommande mästerskap i simning och har beslutat följande: 

SM/JSM i Halmstad
Flyttas fram och kommer preliminärt att arrangeras i Halmstad under vecka 32, mer information och exakta datum kommer inom kort.

Sum-Sim i Sundsvall
Ställs in nuvarande datum och plats. Västernorrland har hög smittspridning för närvarande och en senareläggning av mästerskapet i Sundsvall i sommar är inte möjlig. Vi undersöker i dagsläget möjlighet att arrangera Sum-Sim SK i anslutning till SM/JSM i augusti. Mer besked kommer inom kort. 

JSM/Sum-Sim Äldre i Kungsbacka
Vi behåller datum och plats för tillfället. Svensk Simidrott och arrangören Kungsbacka SS ambition är att detta mästerskap ska kunna genomföras som planerat. Slutgiltigt besked kommer efter 1 Juni.

Samtliga av ovanstående arrangemang kräver förändringar i Folkhälsomyndighetens nuvarande restriktioner avseende resor inom landet, åldrar och etc för att kunna arrangeras. Det är vår förhoppning är att nödvändiga lättnader kommer att ske och att vi ska kunna genomföra våra mästerskapstävlingar.

 

mer info:Mer info från Svenska Simförbundet

SOMMAR SIMSKOLA VECKA 22,23,24
2021-05-04 08:45

Vi har platser kvar i vår sommar simskola! 

I vår nybörjargrupp BADDAREN, kl 15.50-16.30, finns det en del platserkvar. Där lär vi oss doppa, flyta, dyka, rotera m.m dvs grunderna i simningens ABC.

Anmälan gör du här! FÖR ANMÄLAN - KLICKA HÄR!

 

I fortsättningsgruppen PINGVINEN, kl 18.20-19.00, simmar du i undervisningsbassängen mne kommer prova på att simma i 25 meters bassängen. För att simma i PINGVINEN måste du ha klarat BLÄCKFISKEN eller motsvarande dvs att du kan simma 5 m valfritt simsätt.

Anmälan gör du här! FÖR ANMÄLAN - KLICKA HÄR!

 

Det finns fortfarande kvar lite strö platser i de andra grupperna men de tar fort slut, så är du intresserad av att gå i sommarsimskola så gäller det att pass på nu och anmäla dig.

 

Gunnar

Bokningen till sommarsimskolan 2021öppen!
2021-05-04 04:11

Sommarsimskolan är upplagd som en intensivsimskola under 3 veckor, vecka 22,23 och 24. Det innebär att man går fyra dagar i rad, måndag-torsdag på samma tid under 3 veckor. Totalt 12 gånger. Det finns 5 olika nivåer planerade: BADDAREN (från 3 år), SKÖLDPADDAN, PINGVINEN, DELFINEN och PIRAYAN.

Priset oavsett grupp för 12 ggr är 995 kr + ev. medlemsavgift (om du inte är medlem sedan tidigare).

Vi jobbar utifrån en Svensk Simlinje och Simningens ABC.

 

BADDAREN - FÖR ANMÄLAN - KLICKA HÄR!
Förkunskaper: Inga, 3 år fyllda vid kursstart
Innehåll: Vi övar på vattenvana genom olika lekar, sånger och moment som att doppa ansiktet i vattnet, bubbla, flyta, glida med ansiktet i vattnet och hoppa från kanten.

Mål: Baddaren GRÖN & Baddaren BLÅ
Det finns två grupper: Baddaren 15.50-16.30 FINNS PLATSER KVAR

VÅRA SIMMÄRKEN

 

SKÖLDPADDAN - FÖR ANMÄLAN - KLICKA HÄR!

Förkunskaper: Motsvarande kunskaper för BADDAREN, 4 år fyllda vid kursstart

Doppa Märkestagaren ska doppa huvudet under vattnet fem gånger.
Bubbla Märkestagaren ska andas in, hålla andan och blåsa ut under vattnet. Upprepas fem gånger.
Glida I vattnet fem sekunder med framsträckta och raka armar, ansiktet ska vara under vattenytan. Frånskjut får göras och provet kan utföras där märkestagaren bottnar. Handstöd med platta får användas. Upprepas fem gånger.

Innehåll: Vi övar på vattenvana genom olika lekar, sånger och moment som att doppa ansiktet i vattnet, bubbla, flyta, glida med ansiktet i vattnet och hoppa från kanten.

Mål: Sköldpaddan och Bläckfisken
Det finns två grupper: Sköldpaddan 16.50-17.30 & 17.20-18.00 FÅTAL PLATSER KVAR
VÅRA SIMMÄRKEN

 

PINGVINEN - FÖR ANMÄLAN - KLICKA HÄR!

Förkunskaper: Motsvarande kunskaper för BLÄCKFISKEN (kunna simma 5 m på grunt vatten), rekommenderad ålder 5 år 

Innehåll: Vi övar på vattenvana och simning genom olika lekar, sånger och moment som att doppa ansiktet i vattnet, bubbla, flyta, glida med ansiktet i vattnet och hoppa från kanten.

Mål: Silverpingvinen och Guldpingvinen
Det finns två grupper: Pingvinen 17.50-18.30 & Pingvinen 18.20-19.00 FÅTAL PLATSER KVAR
VÅRA SIMMÄRKEN

 

DELFINEN - FULLBOKAD

Denna grupp är för sig som redan klarat Guldpingvinen och känner att du vill börja simma i 25 m bassängen. Vi fokuserar på att utveckla bröstsim, ryggsim och frisim.

Förkunskaper: Motsvarande kunskaper för GULDPINGVINEN, rekommenderad ålder 6 år 

Simma 10 meter valfritt simsätt i magläge på djupt vatten.
Simma 10 meter i ryggläge på djupt vatten.
Flyta 10 sekunder på djupt vatten. 
Hoppa Från kant eller brygga på djupt vatten.

 

Innehåll: Vi övar på simningens ABC och simning genom olika lekar, sånger och moment som att träna benspark, volter, simma längre sträcker

Mål: HAJEN GULD
Det finns en grupp: Delfinen 16.00-17.00
VÅRA SIMMÄRKEN

 

PIRAYAN

Denna grupp är för sig som simmar i vår HAJEN grupp eller våra MEDLEY grupper och känner att du vill utveckla din simning och simma längre.. Vi fokuserar på att utveckla bröstsim, ryggsim, frisim samt lite fjärilsim.

Förkunskaper: Motsvarande kunskaper för SILVERHAJEN, rekommenderad ålder 6 år.
Simma 100 meter valfritt simsätt varav 25 m i ryggläge på djupt vatten.
Simma 12,5 m i magläge, gör en rotation från magläge till ryggläge utan att röra botten och simma 12,5 m i ryggläge.


Innehåll:
Vi övar på simningens ABC och tränar simning simning genom olika lekar, sånger och moment som att träna benspark, volter, simma längre sträcker

Mål: Simsättsmärkena, Kandidaten

Det finns en grupp: Pirayan 17.00-18.00 FÅTAL PLATSER KVAR
VÅRA SIMMÄRKEN

 

Vanliga frågor: http://www.sklodde.se/sida/?ID=309530

Simkläder och simutrustning
2021-04-11 17:13

Som medlem i Simklubben Lödde så finns det möjlighet att köpa simutrustning och simkläder via våra sponsorer Freker och Fama Trading.

Via Freker så ges det 10% i rabatt via webbshopen www.freker.se. Här används en kod för att få rabatten. Denna kod byts ut 2-3 ggr/år. Så håll koll här på hemsidan så att ni använder senaste. Aktuell kod: 20lödde21

Via Fama Trading så erbjuds 15% rabatt på ordinarie pris av Heads sortiment och rabatten gäller vid beställningar i webbshopen www.famatrading.se. Fama Trading har bl.a. den simväska som många i klubben använder sig av med vår logga.

Både Freker och Fama Trading/Head kommer på klubbkvällar som SK Lödde arrangerar, men även på hemma och bortatävlingar. Även här ges rabatterna till Simklubben Löddes medlemmar.

 

Klubbkläder kommer inom kort att kunna beställas via vår (Stadiums) webbshop. Mer info kommer snart.

SOMMARJOBB I VÅR SOMMMARSIMSKOLA
2021-04-08 07:35

SOMMARJOBB I SOMMARSIMSKOLAN 2021
Nu är det dags att söka sommarjobb hos SK Lödde
Vi behöver siminstruktörer till sommarsimskolan 31 maj-17 juni.
Simskolan är förlagd 15.45-19.15 alt. 15.45-18.15, mån-tors under vecka 22,23 och 24.

Vi ser gärna att du som söker är verksam idag i vår simskola men det är inget krav.
Vi ser helst att du kan jobba all 12 gångerna under de tre veckorna simskolan är.
Vi kommer att se till att du får utbildning (HLR, Barn HLR).
Vi ser helst att du är född 2005 och senare.
Är du engagerad, positiv, ansvarstagande och vill jobba med barn?
Då är du den vi letar efter!

Att vara siminstruktör hos oss innebär att dela med sig av vattenglädje till barn i alla åldrar. Vi 
utmanar barnen till att lära sig simma på ett roligt och lekfullt sätt. Det enda som krävs är att du är simkunnig! Utbildning hjälper vi dig med, den får du av oss.

För att sommarjobba hos SK LÖDDE så behöver Du: 
- Deltaga i obligatorisk utbildning planerad 30 maj 09.00-12.30. 
- Deltaga i obligatorisk HLR utbildning som kommer att inplaneras innan tillträde
- Kunna uppvisa giltigt utdrag ur belastningsregistret
- Kommer Du att få skriva på anställningsavtal

- Om du inte jobbar i simskolan idag kommer du att få göra ett par praktikpass innan sommarsimskolan sätter igång

ANSÖKER GÖR DU PÅ DENNA LÄNK
https://forms.gle/bDMkqQDQZyJBHirj9

Varmt välkommen med Din ansökan senast 20 april.
Vår förhoppning är att våra planer kommer att kunna genomföras med 
hänsyn tagna till rådande restriktioner. 

 

Har du några frågor så vänd dig till: simskolan@sklodde.se

 

//Simklubben Lödde

SK Lödde på Facebook
Nyheter från våra grupper
A-GRUPPEN, 16/05 12:45 
A-GRUPPEN, 16/05 12:21 
A-GRUPPEN, 11/05 17:27 
A-GRUPPEN, 09/05 10:39 
TÄVLINGSGRUPPERNA INFO, 26/04 07:14 
 
Sponsorer