KLICKA HÄR FÖR ATT BOKA SIMSKOLA
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simklubben Lödde
En av Skånes och Sveriges bästa simklubbar

Vad är Seriesim?
Vad är Seriesim?

Seriesim är en lagtävling mellan olika simföreningar i Skåne (ibland har lag från Småland, Blekinge och Halland varit med). Det finns idag 4 olika divisioner med olika lag - Simklubben Lödde är i division 2.

Tävlingen har en lång tradition eftersom tävlingsformen startade i slutet av 1960-talet. En säsong består av 4 deltävlingar, två på hösten och två på våren. Det simmas i 4 åldersklasser och indelningen ändras vid årsskiftet, vilket kan ibland ge upphov till spännande omkastningar i klubbarnas placeringar. En simmare får endast starta i två individuella grenar samt lagkapper.


På plats får varje klubb en tilldelad bana, där man simmar under hela tävlingen. Man tävlar mot de i sin egen ålder, dock kan det vara så att det ibland simmar yngre simmare i äldre klasser. Ett seriesim brukar i bästa fall ta max 3h.

Det är väldigt viktigt att ni kollar igenom om ni har blivit uttagna och är det så att ni inte kan vara med så gäller det att meddela det så fort som möjligt så vi kan byta simmare. Seriesim handlar om att samla poäng till klubben, så går en bana tom står vi utan poäng.

Målet är att samla ihop så många poäng som möjligt! :)

 
Sponsorer