KLICKA HÄR FÖR ATT BOKA SIMSKOLA
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simklubben Lödde
En av Skånes och Sveriges bästa simklubbar

  SK Lödde bildades 1976 och har byggts upp till en etablerad förening i Löddeköpinge och Sim-Sverige. Vi har idag drygt 500 medlemmar varav majoriteten är barn och ungdomar som utvecklar sin simkunnighet. Vi har även en mycket populär vuxensim verksamhet. 

  Vårt mål är att vara den 6:e bästa simklubb i Skåne och 30:e bästa klubb i Sverige, en målsättning som nåddes med råge 2017 på ungdomssidan då vi i Sum-Sim mästerskapen placerade oss som 3:e bästa klubb i Skåne samt 15:e bästa i Sverige i poängligan!

 

  SK Lödde arbetar utifrån devisen ”Bredd ger elit” och vill på ett aktivt sätt ta samhällsansvar för ökad simkunnighet i kommunen. Vårt styrdokument Blå tråden beskriver varje nivå inom simskolan upp till våra fem tävlingsgrupper. Verksamhetens fundament är en stor skara ideella krafter som bidrar starkt till verksamheten, bland annat som funktionärer, kioskpersonal och stöd till verksamheten i olika frågor. Vi har 2 heltidsanställda samt ett 20-tal timanställda tränare i klubben. De flesta timanställda är ungdomar som tidigare simmat i SK Lödde och nu får arbetslivserfarenhet och ledarskapsträning i samband med sina studier.

  SK Lödde är en uppskattad tävlingsarrangör, som fått mycket beröm av Skånesim för sina väl genomförda tävlingar. Vi har egna tävlingar såsom Lödde Meet (våren) och Lödde Cup (hösten). Vi arrangerar även Seriesim där vi simmar i division 2, UGP, Lödde Open, Simtriaden, Utmanaren samt KM. Vi har även tillsammans med Landskrona SS arrangerat Swim of Hope till förmån för barncancerfonden.

 
Sponsorer