Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Simklubben Lödde
En av Skånes och Sveriges bästa simklubbar

Teknikskolan Järn, Brons, Silver, Guld
Teknikskolan (Utvecklingsstadium 3)

Svenska simförbundet simlinje beskriver följande stadium så här:

"Utvecklingsstadium 3 riktar sig till verksamhet för barn i cirka 7-12 års ålder, som genom målrelaterade lekar och övningar vidareutvecklar grunderna i de fyra simsätten utifrån varje individs egna förutsättningar, men slutmålet att kunna tävla alternativt ta simmärken och simma för välmående. I detta utvecklingsstadium inleds guldåldern för att utveckla motoriska färdigheter. Det är därför viktigt att så många barn som möjligt nu inte bara lär sig olika simfärdigheter, utan också att de får så stor variation av aktiviteter som möjligt ".


Vi i simklubben Lödde använder lek och målrelaterade övningar i vår undervisning för att vidareutveckla grunderna i de fyra simsätten -ryggsim, crawl, bröstsim, fjärilsim.Vi utgår ifrån den enskilde individen och utvecklar varje simmare utifrån deras förutsättningar. Vi uppmuntrar simmarna att tävla på utmanaren & KM.

 

Genom att erbjuda inspirerade lektioner vill vi utveckla tekniken i de fyra simsätten så att simningen blir effektiv. Det innebär att praktisera alla delar av simsättet så som andning, balans, bentag, armtag och koordination och även introduktion till starter och vändningar. Vi vill visa på att simning är en rolig tävlings- och motionsform.

  

Vi tycker det är viktigt och självklart att simning ska vara kul och att barnen ska känna sig stolta över sina prestationer. Vid kursens start får alla barn ett ”simbevis” där mål står som man ska klara för att klara brons, silver eller guldplaketten, efter varje uppfyllt mål får barnen ett klistermärke att sätta på sitt ”simbevis” och kan på så sätt följa sin egen utveckling.

 

Rekomenderad ålder: från 6 år och uppåt

Förkunskaper: Genomgått kursen Hajen alternativt kan simma minst 200 m på djupt vatten.

 

Teknikskolan är uppdelad i följande nivåer:

Teknik Järn

Simmar en gång i veckan á 45 minuter.

 

Teknik Brons,Silver och Guld:  

Simmar två gånger i veckan, ett tillfälle i 60 minuter  inklusive 15 minuters landträning och ett tillfälle i 45 min.


Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Simklubben Lödde, 08/10 14:44 
Simklubben Lödde, 07/10 19:45 
Simklubben Lödde, 02/09 20:42 
Simklubben Lödde, 25/08 16:31 
Simklubben Lödde, 08/06 11:48 
Simklubben Lödde, 05/06 10:39 
 
Sponsorer