KLICKA HÄR FÖR ATT BOKA SIMSKOLA
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simklubben Lödde
En av Skånes och Sveriges bästa simklubbar
Simskolan

SK Löddes Simlinjen

Barnen skall känna sig trygga både i och under vattnet och det tar tid att lära sig simma. Därför är det viktigt att barnet lär sig riktig vattenvana och att siminlärningen sker utan flythjälpmedel. Vi har olika nivåer i ”simskolan” så att barnen i gruppen har samma grund att bygga vidare på. Det är viktigt att anmäla till den nivå där barnet behärskar grunderna och att inte skynda på, utan låta barnet utvecklas i sim egen takt.

Läs gärna mer om Simkunnighet här 
Här kan du läsa mer om simmärken
 
HÄR HITTAR DU LIT EÖVNINGAR ATT TRÄNA PÅ HEMMA

HÄR HITTAR DU LITE ÖVNINGAR ATT TRÄNA PÅ:

Övningsbank simskola
Övningsbank simidrott

 

"Våra instruktörer skapar tillsammans en harmonisk, rolig och lärorik utbildningstid för våra medlemmar. Tillsammans utbildar vi barn och ungdomar i vår Simlinje för ökad simkunnighet. Vi vill att barn och ungdomar ska tycka simning är roligt, utmanande och spännande.”

 

Simlinjen i simklubben Lödde utgår ifrån den Simlinje som Svenska Simförbundets tagit fram för svensk simning. Tanken bakom Simlinjen är att ge en röd tråd från första kontakten med vatten till full simkunnighet där de fyra simsätten ligger till grund. Simlinjen är indelade olika nivåer, där varje nivå bygger på delmål samt ett slutmål. Delmålen kan barnen lätt följa genom ett ”Simbevis”. Simbeviset är ett diplom barnen får vid kursens start. På diplomet finns samtliga delmål som alla bygger på delmoment till slutmålet. När barnet uppfyllt ett mål premieras detta med ett klistermärke som fästs på Simbeviset, på så sätt kan barnet själv följa sin egen utveckling.

 

Vi vill erbjuda våra medlemmar en rolig simutbildning som främjar barns utveckling. Vi vill genom lekar och teknikövningar göra barn trygga i vattnet vilket ligger till grund för god simkunnighet. Enligt Svenska Simförbundet är definitionen för simkunnighet ”Kunna falla i vattnet, få huvudet under ytan, ta sig upp till ytan och därefter simma 200 meter på djupt vatten varav 50 meter är på rygg”.

 

Simlinjen sträcker sig från Baddaren upp till Medley. Medleygrupperna ligger till grund för att vidare kunna erbjuda simning som en träningsform för de barn som önskar. När målen i teknikskolan är uppfyllda och vi anser att barnen är mogna för det erbjuds de ett första steg in i klubbens tävlingsverksamhet.

 

Här presenteras en kort beskrivning av de fem olika nivåerna i SK Löddes Simlinjen.

För en mer detaljerad beskrivning av varje nivå, klicka in under fliken "VÅRA GRUPPER".

 

Under fliken VÅRA GRUPPER kan du hitta mer detaljerad information om våra grupper.

 

BADDAREN MED FÖRÄLDRAR
Baddaren med föräldrar är en ny grupp i SK Lödde, en grupp som på ett lekfullt sätt har som mål att ge barnen vattenvana och trygghet i vatten tillsammans med en förälder och våra instruktörer. 
Förkunskap: Inga, från 3-5 år
 
BADDAREN
Baddaren är en grupp som på ett lekfullt sätt har som mål att ge barnen vattenvana och trygghet i vatten tillsammans med våra instruktörer.
Föräldrar är inte med i simhallen med undantag för de tre första och den sista gången då man som förälder får titta på. 
Förkunskap: Inga, från 3 år 
 
SKÖLDPADDAN

På denna nivå utvecklar vi barnens vattenvana genom lek och sim relaterade övningar. Det krävs att barnet har god vattenvana (vågar vara under vattnet med hela huvudet) innan denna nivå.

Föräldrar är inte med i simhallen med undantag för de tre första och den sista gången då man som förälder får titta på.

Förkunskap: Från 4 år och kunskaper motsvarande Baddaren BLÅ

 

PINGVINEN

Pingvinen fortsätter vi att jobba med ryggsimmet. 10 meter är sträckan som man ska klara. Vi försöker även hinna med att börja på bröstsimmet. Framförallt genom att träna på bentag.
Föräldrar är inte med i simhallen med undantag för de tre första och den sista gången då man som förälder får titta på.

Förkunskap: Från 4 år och kunskaper motsvarande Bläckfisken

 

FISKEN
I Fisken simmar vi mycket teknik! Det gäller att slappna av och våga simma lika bra/fint som i den lilla bassängen. Det är viktigt att simma effektivt (tekniskt korrekt) för att orka simma lite längre sträckor. 
Föräldrar är inte med i simhallen med undantag för den första och den sista gången då man som förälder får titta på. 
Förkunskap: Från 6 år och kunskaper motsvarande Guldpingvinen
 
HAJEN
På denna nivå utvecklar vi barnens kunskaper från tidigare nivåer i Simlinjen där fokus ligger på de fyra simsätten: ryggsim, bröstsim, crawl och fjäril.

Föräldrar är inte med i simhallen med undantag för den första och den sista gången då man som förälder får titta på.

Förkunskap: Från 6 år och kunskaper motsvarande Guldfisken

 

MEDLEY

Här handlar det om att lära sig simma ännu mer effektivt. Här gäller det att bli ett med vattnet.
Med mycket teknikträning får barnen lära sig att hantera vattnet än bättre.
Lektionerna är 45-60 minuter och det är fullt ös från början till slut. Barnen kommer att utveckla sin motorik, sin koordination och givetvis sin förmåga att bemästra vattnet!
Lektionsplats: 25-metersbassängen (stora bassängen)

Här finns det även möjlighet för barnen att göra sina första tävlingar på hemmaplan!

Idag startar simskolan vårterminen 2021
2021-01-25 10:43
Idag, 25 januari, startar vi simskolan vårterminen 2021. 
Vi uppmanar till att byta om duscha hemma om det är möjligt, vid behov får man självfallet göra det på badhuset. Rekommendationen är att det är max 3 simmare i omklädningsrummet samtidigt.
Vi har också fått en Max begränsning innes i simhallen vilket gör att inte föräldrar (eller andra familjemedlemmar) kan/får vistas inne i simhallen. 
Vi har satt in extra instruktörer för att hantera detta under lektionstid. Så vi kommer ha många instruktörer på plats för att ta hand om barnen.

Vi rekommenderar att man duschar och byter om hemma om det är möjligt. Tänk också på att hålla avstånd. Om barnen eller vuxna visar några symtom ber vi er att stanna hemma.

Välkomna till vårterminen 2021!

SK Lödde

Höstterminen mot sitt slut
2020-12-08 02:29
Snart är terminen slut. Det återstår en gång för lördagsgrupperna samt på måndag för Silverfisken 1 och Guldfisken 2. Sedan är denna märkliga termin i simskolan slut. En termin som präglats av pandemin och den kommer troligen att präglas även under vårterminen.
Som vi tidigare meddelat har det medfört förändringar i grupperna bl a har vi satt in fler instruktörer i grupperna för att ni skall känna er trygga att lämna barnen utan att få delta vid bassängkanten. Detta kommer vi att fortsätta med under våren också, både i undervisningsbassängen och 25 meters bassängen. 

Dock är inte det hela syftet med utökandet av simpedagoger i grupperna. En annan orsak är att till våren kommer vi att ändra upplägget lite i simskolan. En del övningar kommer att göras i storgrupp, sen delar vi upp i mikrogrupper där varje simpedagog får 2-4 barn att jobba med, sen tillbaka till storgrupp och igen i mikrogrupp osv. Detta ger oss en större utbildningsflexibilitet där vi kan i mindre grupper jobba på den nivå som barnen befinner sig. Exempel så är barn A duktig på att dyka och flyta då får hen jobba med mer avancerade övningar i mikrogruppen, samtidigt kanske A behöver träna mycket på att hoppa och då får A lite lättare övningar i mikrogruppen så att färdigheten verkligen nöts in på rätt nivå.

Vi har ett omfattande utbildningsprogram för våra instruktörer under våren. Bl a HLR och HLR för barn, Ledarskap för barn med MPF, Simidrottsledare. Vi planerar också att senare under våren starta simskola för barn med särskilda behov.

Jag vill också påminna om att ni så snart som möjligt återanmäler era barn till våren. Anmälan för er som redan går har nu varit öppen en vecka och idag (tisdag) klockan 10 öppnar vi anmälan för nya medlemmar.

Vi har idag 300 barn i vår simskola och vi siktar på att kunna erbjuda runt 400 barn möjligheten till simkunnighet under våren 2021. Det medför att ibland blir det fel med märkesrapportering, fel grupprekommendation etc. Men vi löser de flesta problem, bara kontakta oss på simskola@sklodde.se eller när ni ser mig i simhallen så bara kom fram.

Till sist vill jag tacka er för ert tålamod och flexibilitet när det gäller våra nödvändiga corona anpassningar. Samtidigt vill jag och alla simpedagoger önska er en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Ta hand om er!

Gunnar Wismar
Ansvarig simskolan
Avslutning och grupprekommendationer för nästa termin
2020-11-28 12:13
Det finns nu grupprekommendationer för varje simmare som baserar sig på de moment man klarat av under terminen. Man kan se rekommendationen i medlemsappen eller när man logga in för att boka inför nästa termin. Under helgen kommer vi att fortsätta med märkestagning och att uppdatera rekommendationerna.

Avslutningsdag blir för:
SÖNDAGSGRUPPERNA den 6 december
MÅNDAGSGRUPPERNA den 7 december
LÖRDAGSGRUPPERNA den 12 december

Extra träning för Silverfisk 1 och Guldfisk 2 måndag 14 december ordinarie tid.

Sen har det smugit sig in ett fel när det gäller förkunskap för att simma i en HAJEN grupp. Det skall vara Järnmärket eller motsvarande kunskaper.

//Gunnar
BOKNINGEN TILL SIMSKOLAN ÖPPNAR DEN 30 NOVEMBER KL. 10.00
2020-11-27 12:00

BOKNINGEN TILL VÅRENS GRUPPER ÖPPNAR MÅNDAGEN DEN 30/11 KLOCKAN 10.00 FÖR VÅRA MEDLEMMAR FRÅN HT 2020 SAMT SOMMARGRUPPERNA 2020.


HÄR HITTAR DU INFORMATIONBLAD OM VÅRTERMINEN 2021 - KLICKA HÄR


TISDAGEN DEN 8 DECEMBER  KLOCKAN 10.00 ÖPPNAS DET UPP FÖR NYA MEDLEMMAR. 
Obs! Vid för få anmälningar till en grupp får den antingen ställas in eller slås ihop med en annan grupp på samma nivå.


Avbokningsregler: Läs gällande våra avbokningsregler härHur man bokar: 

Till bokningssidan: https://sportadmin.se/book/?F={4241B198-D410-42D1-AF6B-456C323C32C8}


Ny medlem 

Klicka på "Logga in ". Fyll i din e-post i första steget, och följ instruktionerna. Du har nu skapat ett konto. Klicka sedan på den grupp som du vill boka. Klicka på "Boka" längst ner. Du kommer att få ett mail som bekräftelse på din bokning. Är du osäker på vilken nivå ert barn ska anmälas till så finns beskrivning av alla våra nivåer på hemsidan: www.sklodde.se


Befintlig medlem

Har du redan ett konto klicka  "Logga in ". Fyll i din e-post i första steget, det mailas nu en engångskod till din e-postadress, kolla skräpposten så att inte koden hamnar där! Skriv in engångskoden och därefter får du välja vilken medlem som du vill boka. Vill du lägga till fler personer i familjen klickar du på "Ny deltagare". Klicka sedan på den grupp som du vill boka. Klicka på "Boka" längst ner. Du kommer att få ett mail som bekräftelse på din bokning. 


OBS! Du blir inte automatiskt bokad i en grupp bara genom att skapa ett konto.


Har ni frågor kontakta oss gärna på mail simskola@sklodde.se

INGEN SIMSKOLA, TEKNIKSIM PÅ HÖSTLOVET
2020-10-21 11:26
Påminner om att det inte är någon simskola under höstlovet, 26/10-1/11.

 
Sponsorer