Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Simklubben Lödde
En av Skånes och Sveriges bästa simklubbar

Välkommen till vår hemsida!
Välkommen till SK Löddes hemsida! Vi är en simklubb med verksamhet från 3 till 100 år!
På flikarna längst upp kan du /ni läsa mer om vår verksamhet.

Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!
Inbjudan Lödde Cup
2019-07-13 09:29
Nu finns inbjudan till Lödde Cup!


Notera att tävlingen kommer att arrangeras på Vikenbadet i Furulund istället för Tolvåkersbadet i Löddeköpinge. Det kommer även att vara en bantad version av tävlingen med inriktning på de yngre simmarna.
Uppdatering från SK Lödde
2019-07-11 22:31

2019-07-11

Vi har nu lyckats göra ett preliminärt schema för höstens verksamhet. Teknikgrupperna och Simiadengrupperna simmar på Vikenbadet i Furulund, medan Sum-Sim och Mästerskapsgrupperna utöver Furulund även får simma några pass i 50-metersbassäng i Burlöv. Det kommer att bli lite trångt på banorna men vi tror att det kommer att gå bra. Tränarna kommer inom kort att skicka ut mer detaljerad information till de grupper som är klara.

Det finns även planering för Vuxensim och Mastersgrupp. Anmälan till Vuxensim kommer att öppna upp i början av augusti. För simskoleverksamheten i undervisningsbassäng fortsätter vi att undersöka möjliga lösningar och kan just nu inte sätta ett datum för uppstarten.

Vi väntar på svar från kommunen gällande resultatet från besiktningen. Projektering för en möjlig renovering av Tolvåkersbadet har påbörjats. Beslut i frågan förväntas tidigast i augusti-september.

Hoppas att alla har en härlig sommar!

Uppdatering kring simverksamheten på Tolvåkersbadet
2019-06-30 22:46


Vi har nu, tillsammans med Lödde Kanotklubb, Active Divers och SS Iden, haft möte med kommunen angående stängningen av Tolvåkersbadet. Det framkom ingen ny information på mötet. Resultat från vidare besiktning av Tolvåkersbadet förväntas i augusti och politiskt beslut kring budget för eventuella reparationer förväntas tidigast i augusti/september. Tyvärr finns det ingen handlingsplan från kommunens sida när det gäller verksamheterna. Vi kommer att ha ett möte med BeFair och SS Iden den 8 juli för att diskutera fördelningen av bassängtiderna på Vikenbadet under höstterminen. På mötet med kommunen blev vi lovade insyn i processen, inklusive tillgång till besiktningsprotokoll. Vi driver också frågan kring finansiell kompensation och garantier från kommunen, men på den punkten har vi ännu inte fått något svar.

 

Vi fick också veta på mötet med kommunen att det nya badet följer planen och är tänkt att vara klart 2023 i januari.

 

Eftersom detta betyder att vi inte kommer att ha något klart besked kring Tolvåkersbadet när höstterminen startar, så jobbar vi för att säkra andra lösningar så att vi kan driva vidare så stor del av verksamheten som möjligt. Vi har bland annat täta och positiva kontakter med Sydsim i Burlöv och med Landskrona Simsällskap.

 

Parallellt med detta har vi börjat titta på temporära lösningar och kontakter har initierats med föreningar och kommuner som har erfarenhet och skulle kunna hjälpa oss med den här frågan.

 

Att vår verksamhet under hösten kommer att påverkas är helt klart, och vi hoppas på allas förståelse och tålamod (och lite extra skjutsande). SK Lödde är en fantastisk förening och vi kommer att göra allt vi kan för att värna om vår verksamhet.

 

Tyvärr kan vi inte gå ut med anmälan till Simskola och Vuxensim förrän vi vet vilka möjligheter vi har.

 

Det finns naturligtvis mycket som ni som är intresserade kan hjälpa till med. Kreativa idéer och förslag på lösningar är välkomna. Om ni eller någon ni känner har kunskap som skulle vara till nytta när det gäller bygge av temporär lösning vore det intressant. Vi måste också hjälpas åt allihop för att påverka det politiska beslutet kring badet som kommer att tas i början av hösten, och här tror jag att alla kan hjälpa till genom att sprida positiv information om SK Lödde och om vikten av simkunnighet bland alla kommunens barn.

 

Hör gärna av er med frågor och synpunkter!

 

Sofie Wergeland

Ordförande SK Lödde

Mail: ordforande@sklodde.se

 

 

Lite fakta kring SK Lödde 2019:

 • Antal medlemmar: 498 stycken
  • Simskola (4-8 år): 277 stycken
  • Teknikgrupp (7-13 år): 59 stycken
  • Tävling (9-25 år): 81 stycken
  • Vuxen: 56 stycken
  • Masters: 12 stycken
 • Antal tränare: 22 stycken
  • Heltidsanställda (inklusive kansli): 2 stycken
  • Timanställda: 20 stycken
Information om Tolvåkersbadets stängning
2019-06-16 22:11

Vi har fått veta att Tolvåkersbadet tyvärr är stängt tillsvidare p.g.a. rasrisk från delar av bassängkonstruktionen.

Se länk med information från Kävlinge kommun:

https://kavlinge.se/kommunochpolitik/pressochinformationsmaterial/nyhetsarkiv/nyheter/tolvakersbadetstangstillsvidare.5.2161ef2f16ae07d86b93bbbf.html

Följande gäller:

- All träning på Tolvåkersbadet är inställd tills vidare.
- Träningar planerade i Landskrona följer tidigare utskickat schema.

- Tävlingsgrupperna (MG/SUM/SIMIADEN blå) får köra fler pass i Landskrona vilket är positivt för sommarens tävlingar i 50m bassäng (tack till Landskrona Simsällskap!)

- Simiaden Vit och Gul får träna på Vikenbadet i Furulund fram till sommaruppehållet (tack till SS Iden!)

- Se träningsschemat på hemsidan (Klicka Här) som uppdateras efterhand som vi får mer information.

På grund av denna händelse avvaktar vi med att lägga upp schemat och höstens anmälan för Simskolan och Vuxensim. Nytt datum kommer inom kort när vi fått mer information från kommunen.

 

Flera andra simklubbar har hört av sig och erbjudit sitt stöd i olika former – detta är vi verkligen tacksamma för!

Vi återkommer när vi har ytterligare information och vi jobbar för högtryck för att få till bästa möjliga lösning under dessa tråkiga omständigheter. Om ni har frågor så är ni välkomna att kontakta ordforande@sklodde.se.

Hälsningar
Styrelsen i SK Lödde

Viktig info om tävlingsdräkter
2019-05-16 14:34
Nya riktlinjer gällande tävlingsdräkter, sk tech-dräkter, har tagits fram av Svenska Simförbundet. Var snäll och gå in och läs mer här vad som gäller.
SK Lödde på Facebook
Nyheter från våra grupper
Simskolan, 05/04 09:12 
 
Sponsorer