Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Simklubben Lödde
En av Skånes och Sveriges bästa simklubbar

Välkommen till vår hemsida!
Välkommen till SK Löddes hemsida! Vi är en simklubb med verksamhet från 3 till 100 år!
På flikarna längst upp kan du /ni läsa mer om vår verksamhet.

Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!
Anmälan simskolegrupper
2019-08-20 17:44
Det finns i nuläget tre grupper att anmäla sig till med start nu på söndag den 25 augusti på Vikenbadet i Furulund.

Det gäller Guldfisken och Hajen.

Övriga simgrupper kommer att öppnas upp så fort vi är tillbaka igen på Tolvåkersbadet och har lyckats få ihop ett schema som passar alla. 

Gå in och anmäl er här (klicka på här)
Uppdatering kring Tolvåkersbadet
2019-08-17 10:13

Vi har nu nåtts av det mycket positiva beskedet att renoveringen av Tolvåkersbadet startas omgående och att vi kan förvänta oss inflyttning i oktober. Skönt efter en sommar i ovisshet!

För verksamheten betyder det att vi startar upp hösten enligt det schema som lagts och kommunicerats, med träning på Vikenbadet och i Burlöv. Så snart vi får möjlighet flyttar vi över majoriteten av verksamheten till Tolvåkersbadet. I samband med flytten kommer träningstiderna att ändras, eftersom våra bassängtider styrs av BeFair och annan verksamhet som bedrivs i hallen. Vi hoppas på allas förståelse för detta, och vi har för avsikt att skicka ut det nya schemat i god tid.

När det gäller simskolan så kommer ett begränsat antal grupper att starta upp på Vikenbadet (mer information om detta kommer separat). I oktober räknar vi med att kunna erbjuda alla barn platser i vår simskoleverksamhet.

Inbjudan Lödde Cup
2019-07-13 09:29
Nu finns inbjudan till Lödde Cup!


Notera att tävlingen kommer att arrangeras på Vikenbadet i Furulund istället för Tolvåkersbadet i Löddeköpinge. Det kommer även att vara en bantad version av tävlingen med inriktning på de yngre simmarna.
Uppdatering från SK Lödde
2019-07-11 22:31

2019-07-11

Vi har nu lyckats göra ett preliminärt schema för höstens verksamhet. Teknikgrupperna och Simiadengrupperna simmar på Vikenbadet i Furulund, medan Sum-Sim och Mästerskapsgrupperna utöver Furulund även får simma några pass i 50-metersbassäng i Burlöv. Det kommer att bli lite trångt på banorna men vi tror att det kommer att gå bra. Tränarna kommer inom kort att skicka ut mer detaljerad information till de grupper som är klara.

Det finns även planering för Vuxensim och Mastersgrupp. Anmälan till Vuxensim kommer att öppna upp i början av augusti. För simskoleverksamheten i undervisningsbassäng fortsätter vi att undersöka möjliga lösningar och kan just nu inte sätta ett datum för uppstarten.

Vi väntar på svar från kommunen gällande resultatet från besiktningen. Projektering för en möjlig renovering av Tolvåkersbadet har påbörjats. Beslut i frågan förväntas tidigast i augusti-september.

Hoppas att alla har en härlig sommar!

Uppdatering kring simverksamheten på Tolvåkersbadet
2019-06-30 22:46


Vi har nu, tillsammans med Lödde Kanotklubb, Active Divers och SS Iden, haft möte med kommunen angående stängningen av Tolvåkersbadet. Det framkom ingen ny information på mötet. Resultat från vidare besiktning av Tolvåkersbadet förväntas i augusti och politiskt beslut kring budget för eventuella reparationer förväntas tidigast i augusti/september. Tyvärr finns det ingen handlingsplan från kommunens sida när det gäller verksamheterna. Vi kommer att ha ett möte med BeFair och SS Iden den 8 juli för att diskutera fördelningen av bassängtiderna på Vikenbadet under höstterminen. På mötet med kommunen blev vi lovade insyn i processen, inklusive tillgång till besiktningsprotokoll. Vi driver också frågan kring finansiell kompensation och garantier från kommunen, men på den punkten har vi ännu inte fått något svar.

 

Vi fick också veta på mötet med kommunen att det nya badet följer planen och är tänkt att vara klart 2023 i januari.

 

Eftersom detta betyder att vi inte kommer att ha något klart besked kring Tolvåkersbadet när höstterminen startar, så jobbar vi för att säkra andra lösningar så att vi kan driva vidare så stor del av verksamheten som möjligt. Vi har bland annat täta och positiva kontakter med Sydsim i Burlöv och med Landskrona Simsällskap.

 

Parallellt med detta har vi börjat titta på temporära lösningar och kontakter har initierats med föreningar och kommuner som har erfarenhet och skulle kunna hjälpa oss med den här frågan.

 

Att vår verksamhet under hösten kommer att påverkas är helt klart, och vi hoppas på allas förståelse och tålamod (och lite extra skjutsande). SK Lödde är en fantastisk förening och vi kommer att göra allt vi kan för att värna om vår verksamhet.

 

Tyvärr kan vi inte gå ut med anmälan till Simskola och Vuxensim förrän vi vet vilka möjligheter vi har.

 

Det finns naturligtvis mycket som ni som är intresserade kan hjälpa till med. Kreativa idéer och förslag på lösningar är välkomna. Om ni eller någon ni känner har kunskap som skulle vara till nytta när det gäller bygge av temporär lösning vore det intressant. Vi måste också hjälpas åt allihop för att påverka det politiska beslutet kring badet som kommer att tas i början av hösten, och här tror jag att alla kan hjälpa till genom att sprida positiv information om SK Lödde och om vikten av simkunnighet bland alla kommunens barn.

 

Hör gärna av er med frågor och synpunkter!

 

Sofie Wergeland

Ordförande SK Lödde

Mail: ordforande@sklodde.se

 

 

Lite fakta kring SK Lödde 2019:

 • Antal medlemmar: 498 stycken
  • Simskola (4-8 år): 277 stycken
  • Teknikgrupp (7-13 år): 59 stycken
  • Tävling (9-25 år): 81 stycken
  • Vuxen: 56 stycken
  • Masters: 12 stycken
 • Antal tränare: 22 stycken
  • Heltidsanställda (inklusive kansli): 2 stycken
  • Timanställda: 20 stycken
SK Lödde på Facebook
Nyheter från våra grupper
Träna/Tävla, 22/08 12:14 
Simskolan, 20/08 17:47 
Simskolan, 05/04 09:12 
 
Sponsorer