KLICKA HÄR FÖR ATT BOKA SIMSKOLA
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simklubben Lödde
En av Skånes och Sveriges bästa simklubbar

Välkommen till Simklubben Lödde!

Simklubben Lödde bildades 1976 och är en av kommunens största idrottsföreningar med många bra resultat att ståta med genom åren. Vi har idag en bred verksamhet som sträcker sig från minisim till elitsimmare.

Vi har prioriterat högt att ha utbildade ledare i vår verksamhet och våra ledare är utbildade enligt Svenska simförbundets simlinje. SK Lödde ligger väldigt högt i statistiken i Skåne Blekinge Simförbund vad det gäller utbildade ledare. Vi satsar mycket av våra resurser och tider på utbildning sidan om Simlinjen såsom HLR Vuxna/Barn och Idrott för barn med NPF.

Vi i SK Lödde bygger vår värdegrund på fyra begrepp

 

Passion, Kamratskap, Kvalitet, Utveckling.

 

Passion

 Grunden för ett engagemang i SK Lödde är lust, stolthet och glädje. Alla är välkomna att delta och ha roligt samt utvecklas utifrån egna förutsättningar. 

 

Kamratskap

 Tillsammans skapar vi – aktiva och deras familjet, anställda och ideella ledare – förutsättningarna för en trygg och utvecklande miljö och samhörighet. SK Löddes klubbkänsla och kamratskap bygger på ömsesidig respekt, rent spel, öppenhet och ärlighet. Vi uppmuntrar och stödjer varandra i både framgång och motgång. 

 

Kvalitet

 Allt SK Lödde gör genomsyras av kvalitet och det finns en tydlig "blå tråd" i verksamhetens olika delar. Vi strävar efter att ha rätt kompetens och erfarenhet för att professionellt utföra varje uppgift, från simidrottsundervisning och organisation av verksamhet till träningsplanering och tävlingsarrangemang.  Trygghet och säkerhet är en självklarhet. 

 

Utveckling

 I SK Lödde vågar vi utvärdera och prova nya idéer. Vi tar oss an framtidens möjligheter. Utbildning prioriteras och vi utvecklar och förbättrar ständigt vår verksamhet.

 

Som medlem i SK Lödde visar man hänsyn och respekt för sina medmänniskor oavsett kön, etnicitet eller religion. Bredd- och tävlingsverksamhet för barn och ungdom ska präglas av glädje och gemenskap för att motivera till en fortsatt satsning och utveckling av simverksamheten i Löddeköpinge

 

 

Välkomna till Simklubben Lödde

Vi är nu igång och säljer Gutz fina sport- och underkläder.
2021-09-07 14:32

Vi är nu igång och säljer Gutz fina sport- och underkläder. Med ditt köp här i vår webbshop kommer vi närmre vårt mål. När du handlar här i vår egen webbshop så stödjer du oss med hela 60 kr per paket. Produkterna levereras till ett postombud nära dig. In och kika på alla fina produkter! https://webshop.gutz.se/612dda6601d25568d924eac7/ecom/

 
Vi söker simlärare eller blivande simlärare till vår simskola
2021-08-26 22:24
Vill du jobba i vår simskola? Simklubben Lödde söker simlärare eller blivande simlärare till vår simskola på Tolvåkersbadet. Vad söker vi?
 • Född 2006 eller tidigare
 • Anses personligt lämplig
 • Simkunnig, 200 m
Vi har verksamhet på måndagar, lördagar och söndagar. Föreningen står för alla kostnader i din utbildning till simlärare. Är du intresserad skicka ett mail till gunnar@sklodde.se.
Terminsstart HT21 UPPDATERAD
2021-08-09 16:26

Nu närmar det sig terminsstart för SK Löddes simskola.

 

Uppstarten sker följande datum.

Lördagsgrupper: 28/8

Söndagsgrupper: 29/8

Måndagsgrupper: 30/8

 

Här hittar ni schemat med datum för hela terminen.

 

Välkommen till simskolan hösten 2021!

I helgen startar simskolan höstterminen 2021. På vår hemsida www.sklodde.se under SIMSKOLA kan du läsa om vår simlinje och våra grupper. Du hittar också mycket annan information ex. kalender (http://www.sklodde.se/sida/?ID=328248) där kan du se vilka dagar det är simskola eller när det är lov, det finns också en FAQ med svar på de vanligaste frågorna (http://www.sklodde.se/sida/?ID=309530).

Ett par saker vill vi dock informera om i detta välkomstbrev:

 • För tillfället har vi inga restriktioner i omklädning/duschrum men vi ber er ändå att hålla avstånd. I simhallen vill vi att föräldrarna sitter i caféet under simlektionerna. Under första, mitten och sista gången får föräldrar vara med i undervisningsbassängen och titta på. I Baddaren så är det de tre första gångerna som föräldrarna får vara med, men det gäller bara för den gruppnivån. Vi ber er respektera detta.

Om någon förändring som görs gällande restriktionerna som påverkar oss kommer vi självklart att följa dem.

Lika viktigt är det om barnen eller någon förälder uppvisar symtom så ber vi er att stanna hemma.

 • Före varje lektion skall barnen (och föräldrarna i Baddare med föräldrar) duscha noggrant, utan badkläder och helst med duschtvål. De barn som har långt hår är vi tacksamma om de använder badmössa eller uppsatt hår.
 • Badkläder. Det är en fördel för barnen om man har badbyxor/baddräkt som är för simning. Badshorts och likande blir väldigt tunga och påverkar barnens flytförmåga negativt.
 • From gång nummer två (eller fyra i Baddaren), dvs lördagen 4 september, kommer barnen att hämtas och lämnas i caféet. Så om ni kommer tidigt ber vi er att vänta där så blir barnen hämtade och efter lektionen lämnade.
 • Vi följer en Svensk Simlinje, som du kan läsa mer om på vår hemsida. Vi har också lektionsplaneringar som simlärarna följer men ibland behöver vi minska tempot eller öka tempot så de är inte statiska.
 • I appen Sportadmin (gratis till iPhone/Android) kan du sedan följa de moment vi gör i märkestagningen under Utmärkelser. Ladda ner appen, logga in med den e-mailadress som du gjort anmälan med och ett engångslösenord som du får utskickat. Du kan läsa mer om medlemsappen här: https://www.sportadmin.se/medlemsapp/
 • Under den första lektionen så testar vi av alla barnens nivåer. Är det så att man hamnat på fel nivå kommer vi efter gång tre att flytta barnen till rätt nivå så att simskolan blir en positiv upplevelse men också en liten utmaning för alla.
 • Om ni har några frågor så får ni gärna prata med undertecknad i simhallen eller maila mig på simskola@sklodde.se . Simlärarna är där främst för barnens skull men svarar självklart på era frågor, före/efter lektion.

Än en gång välkomna till en spännande, rolig och lärorik hösttermin i simskolan!

 

Gunnar Wismar
Huvudtränare SK Lödde

Klubbkläder och simutrustning
2021-08-08 21:30

När nu höstterminen drar igång så kanske det behövs ny simutrustning eller klubbkläder till simmarna.

SK Lödde samarbetar med Stadium Team Sales, Freker Sports och Fama Trading. Allt går att beställa på webben och ni hittar mer information här.

 

De klubbkläder som tävlingssimmarna provade ut innan sommaren har kommit, och de kommer att delas ut på träningarna inom kort.

Anmälan simskolan öppnar måndag 21
2021-06-20 04:31

Glädje och trygghet i att vistas i vatten är viktigt för barns självförtroende och vi blandar lek och roliga övningar med att träna upp vattenvanan och att lära sig simma.

Det tar tid att lära sig simma.
I Simklubben Lödde vill vi att barnen ska lära sig genom att ha roligt i vattnet. Vi vill att barnen ska få en positiv upplevelse i vattnet och prova på olika saker. Redan från nybörjarnivå gör vi övningar som ska leda till våra fyra simsätt; fjärilsim, ryggsim, bröstsim samt crawl. Vi utgår ifrån att barnet ska lära sig riktig vattenvana och siminlärningen sker utan simhjälpmedel.  Simningens ABC ligger till grund för alla våra planeringar Våra instruktörer hjälper barnen att känna sig säkra i vatten och är med i bassängen med undantag för den stora bassänger där de ibland är på kanten och lär ut.

 

Idag släpps platserna till höstens simskola. Det är ett par saker som är mycket viktiga och det ena är att barnen hamnar i rätt grupp från början med rätt förkunskap.


Det innebär att för att kunna gå i en SKÖDPADDAN skall man ha kunskaper motsvarande BADDAREN BLÅ dvs. kunna doppa huvudet 5 gånger i rad, andas in hålla andan och blåsa ut under vattnet 5 gånger samt att kunna glida i vattnet i 5 sekunder.

 

För att vara aktuell i en Pingvinen grupp måste man ha förkunskaper motsvarande BLÄCKFISKEN vilket innebär att man kan simma 5 meter valfritt simsätt, med fötter och ben. Samt att man skall kunna flyta på rygg i fem sekunder och därefter rotera över till magläge utan att röra vid botten

Vill man sedan simma i en FISKEN grupp är förkunskaperna att man kan simma valfritt korrekt simsätt 10 m i magläge samt 10 m i ryggläge, hoppa från kant på djupt vatten, flyta 10 sekunder på djupt vatten.

 

För att ta steget upp i HAJEN grupperna krävs det förkunskaper motsvarande GULDFISKEN, att man med ett korrekt simsätt simmar 25 meter på grunt vatten.

Naturligtvis gäller det också att man har klarat av alla de underliggande förkunskapskraven för den nivån man befinner sig på idag.

 

De två första gångerna på höstterminen kommer vi att testa av förkunskaperna för den aktuella nivån och skulle det visa sig att barnen hamnat på fel nivå kommer vi att erbjuda plats på rätt utbildningsnivå. Om det skulle visa sig att det då är fullt i alla grupperna riskerar barnen att få stå över en termin, detta om barnen är placerade i en högre nivå än rekommendationerna från simlärarna.
Detta är viktigt ur säkerhetssynpung och utifrån simlärarnas möjlighet till en pedagogisk och korrekt utlärning.

 

Tänk också på:

Föräldrar är inte med i simhallen under lektionerna, förutom första och den sista gången på terminen. Under lektionstid hänvisas föräldrarna till att sitta i cafédelen i simhallen eller att ta en promenad. Tänk också på att det råder skärmförbud i hela simhallen dvs. det är inte tillåtet att använda mobiltelefon eller surfplattor i simhallen.

 

Välkommen att göra din bokning from klockan 09.00 den 21 juni 2021.

 

Har du några frågor kontakta oss på simskola@sklodde.se eller ring 0720-449660 (11.00-13.00 mån 21/6 och tis 22/6) så skall vi försöka hjälpa dig.

SK Lödde på Facebook
Nyheter från våra grupper
TÄVLINGSGRUPPERNA INFO, 23/09 17:44 
TÄVLINGSGRUPPERNA INFO, 12/09 19:38 
TÄVLINGSGRUPPERNA INFO, 07/09 06:03 
 
Sponsorer