KLICKA HÄR FÖR ATT BOKA SIMSKOLA
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simklubben Lödde
En av Skånes och Sveriges bästa simklubbar
Simskolan

Grunderna i Simningens ABC
Idag vet vi att simkunnigheten ser olika ut och att faktorer som socioekonomi spelar roll. Samtidigt är simning ett enkelt sätt, och billigt sätt, att vara i rörelse. Tillsammans med Svenska Simförbundet har vi tagit fram fem filmer där vi går igenom grunderna i simkunnighet, simningens ABC.
Här får du också lite tips på övningar som du tillsammans med ditt barn kan träna på:

En Svensk Simlinje i Löddeköpinge
SIMLINJEN är simningens utvecklingstrappa och utgör grunden för svensk simning. Boken belyser vilka färdigheter individen bör sträva efter att utveckla i olika utvecklingsstadier och hur dessa färdigheter ska uppnås. Utvecklingstrappan består av åtta stadier och fungerar som ett pedagogiskt verktyg för planering av simmarens långsiktiga karriär, oavsett om simmaren riktar in sig mot elit­idrott eller motion och hälsa. Syftet med Simlinjen är att utifrån individens biologiska utvecklingsnivå och mognad ge rekommendationer för vad som bör tränas och uppnås i varje utvecklingsstadium. Därigenom kan både fysiska och psykosociala färdigheter utvecklas optimalt.

 
Sponsorer