KLICKA HÄR FÖR ATT BOKA SIMSKOLA
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simklubben Lödde
En av Skånes och Sveriges bästa simklubbar

Vad är medleygrupperna?

Svenska simförbundet simlinje beskriver följande stadium så här:

"Utvecklingsstadium 3 riktar sig till verksamhet för barn i cirka 7-12 års ålder, som genom målrelaterade lekar och övningar vidareutvecklar grunderna i de fyra simsätten utifrån varje individs egna förutsättningar, men slutmålet att kunna tävla alternativt ta simmärken och simma för välmående. I detta utvecklingsstadium inleds guldåldern för att utveckla motoriska färdigheter. Det är därför viktigt att så många barn som möjligt nu inte bara lär sig olika simfärdigheter, utan också att de får så stor variation av aktiviteter som möjligt ".

 

Vi i simklubben Lödde använder lek och målrelaterade övningar i vår undervisning för att vidareutveckla grunderna i de fyra simsätten -ryggsim, crawl, bröstsim, fjärilsim.Vi utgår ifrån den enskilde individen och utvecklar varje simmare utifrån deras förutsättningar. Vi uppmuntrar simmarna att tävla på utmanaren & KM.

 

Genom att erbjuda inspirerade lektioner vill vi utveckla tekniken i de fyra simsätten så att simningen blir effektiv. Det innebär att praktisera alla delar av simsättet så som andning, balans, bentag, armtag och koordination och även introduktion till starter och vändningar. Vi vill visa på att simning är en rolig tävlings- och motionsform.

  

Vi tycker det är viktigt och självklart att simning ska vara kul och att barnen ska känna sig stolta över sina prestationer. Vid kursens start får alla barn ett ”simbevis” där mål står som man ska klara för att klara brons, silver eller guldplaketten, efter varje uppfyllt mål får barnen ett klistermärke att sätta på sitt ”simbevis” och kan på så sätt följa sin egen utveckling.

 

Rekomenderad ålder: från 6 år och uppåt

Förkunskaper: Genomgått kursen Hajen alternativt kan simma minst 200 m på djupt vatten.


Medley är det "femte" simsättet men består egentligen av man kombinerar alla fyra simsätten (fjärilsim, ryggsim, bröstsim, crawl (frisim) ).

Fokus ligger på träning i de fyra olika simsätten,starter, vändningar och märkestagning. Att prova på att tävla på våra interna hemmatävlingar är ytterligare ett delmål. Man kan självklart simma i Medleygrupperna utan krav på att man måste tävla. Medleygrupperna tränar 2 ggr/vecka.

 

SLUTMÅL: 

- Utveckla tekniken i de fyra simsätten så att simningen blir effektiv.

- Kunna simma 100 crawl, 100 ryggsim, 100 bröstsim, 100 medley och 25 fjäril regelrätt med start, vändning och målgång.

- Start från kant eller startpall i alla fyra simsätten, med streamline + 3 kickar

- Barnet intresserat av att utöva tävlingssimning som idrott.

- Grundläggande rörlighet på land .

- Stimulera till daglig fysisk aktivitet.

 

I SK Lödde finns 3 nivåer. Medley 1-3 där medley 1 är den högsta gruppen.

Medleygrupperna

I samband med planeringen av Medleygrupperna inför hösten 2021 kommer dessa att flyttas in under verksamheten tävlingsgrupperna. Inte för att de nödvändigtvis skall börja tävla utanför att medleygrupperna skall följa tävlingsgruppernas säsongsplanering.

Detta innebär att när höstens platser släpps till simskolan så kan man inte anmäla sig till medleygrupperna utan det kommer senare i slutet juni, början juli.

Information kommer att skickas ut till berörda simmare.

 

Gunnar

 
Sponsorer