KLICKA HÄR FÖR ATT BOKA SIMSKOLA
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simklubben Lödde
En av Skånes och Sveriges bästa simklubbar
Simskolan

Alla instruktörer ska tillsammans skapa och bidra till en harmonisk, rolig och lärorik utbildningstid för våra medlemmar. Tillsammans ska vi utbilda barn och ungdomar i vår simlinje och bidra till ökad simkunnighet. Vi vill att barn och ungdomar ska tycka simning är roligt, utmanande och spännande.”

 

Är det dags för Ert barn att lära sig simma?

Under flikarna kan ni läsa om våra sju olika steg i simlinjen. Kontakta simskola@sklodde.se, så hjälper vi er med frågor eller om ni önskar en plats hos oss. 

Uppge gärna vilken nivå ni är intresserade av (se under fliken Simlinjens grupper)


Här presenteras en kort beskrivning av de sju olika nivåerna i SK Löddes Simlinjen.

För en mer detaljerad beskrivning av varje nivå, klicka in under fliken "Simlinjens grupper".

 

Baddare

Denna nivån riktar sig till de yngsta barnen. Här är målet att genom lek bli trygg i vattnet och skapa en god vattenvana som är grunden för att lära sig simma.

 

Sköldpaddan

Detta är första steget till att lära sig simma. Det krävs god vattenvana för denna nivå. Barnen lär sig flyta i rygg och magläge. Vi introducerar ryggsim och crawl genom benspark. Målet är att simma ca fem meter på grunt vatten innan barnen går vidare till silverpingvinen. Leken är viktig för fortsatt vattenvan.

 

Silverpingvin

Detta är tredje steget i vår simskola. Nu kan barnen simma ca fem meter och ska utveckla sin simteknik och klara tio meter på grunt vatten. Leken är ett stort inslag i många av våra övningar.

 

Guldpingvin

Denna nivå är en fortsättning på silverpingvinen. Här utvecklar vi barnens kunskaper och utövar många av våra övningar på djupt vatten.  Förutom ryggsim och crawl får barnen nu lära sig bröstsim. Leken fortsätter att vara en viktig del för fortsatt vattenvana.


Silverfisken

Djupa bassängen används mer och längre sträckor övas med bibehållen teknik. I slutet av terminen ska de klara 50 meter. Grunda bassängen används för teknik och lek och fjärilsimmet introduceras lite mer.


Guldfisken

Fortsättning på silverfisken där större delen av undervisningen sker på djupt vatten där målet är att klara 100 meter på med godkänd teknik. Alla fyra simsätten tränas på både grunt och djupt vatten tillsammans med lekfulla inslag. 


Hajen

Detta är sista steget i vår simskola med målet att klara vattenprovet, Svenska simförbundets definition för simkunnighet. Tekniken i alla fyra simsätten tränas hela tiden och mesta delen av undervisningen sker på djupt vatten. 

 

Teknikskola

Nu lämnar ni våra steg i simskolan och fortsätter upp till Teknikskolan. Nu kan läsa mer under fliken i toppmenyn.

 
Sponsorer