KLICKA HÄR FÖR ATT BOKA SIMSKOLA
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simklubben Lödde
En av Skånes och Sveriges bästa simklubbar
Simskolan

Höstterminen mot sitt slut
2020-12-08 02:29
Snart är terminen slut. Det återstår en gång för lördagsgrupperna samt på måndag för Silverfisken 1 och Guldfisken 2. Sedan är denna märkliga termin i simskolan slut. En termin som präglats av pandemin och den kommer troligen att präglas även under vårterminen.
Som vi tidigare meddelat har det medfört förändringar i grupperna bl a har vi satt in fler instruktörer i grupperna för att ni skall känna er trygga att lämna barnen utan att få delta vid bassängkanten. Detta kommer vi att fortsätta med under våren också, både i undervisningsbassängen och 25 meters bassängen. 

Dock är inte det hela syftet med utökandet av simpedagoger i grupperna. En annan orsak är att till våren kommer vi att ändra upplägget lite i simskolan. En del övningar kommer att göras i storgrupp, sen delar vi upp i mikrogrupper där varje simpedagog får 2-4 barn att jobba med, sen tillbaka till storgrupp och igen i mikrogrupp osv. Detta ger oss en större utbildningsflexibilitet där vi kan i mindre grupper jobba på den nivå som barnen befinner sig. Exempel så är barn A duktig på att dyka och flyta då får hen jobba med mer avancerade övningar i mikrogruppen, samtidigt kanske A behöver träna mycket på att hoppa och då får A lite lättare övningar i mikrogruppen så att färdigheten verkligen nöts in på rätt nivå.

Vi har ett omfattande utbildningsprogram för våra instruktörer under våren. Bl a HLR och HLR för barn, Ledarskap för barn med MPF, Simidrottsledare. Vi planerar också att senare under våren starta simskola för barn med särskilda behov.

Jag vill också påminna om att ni så snart som möjligt återanmäler era barn till våren. Anmälan för er som redan går har nu varit öppen en vecka och idag (tisdag) klockan 10 öppnar vi anmälan för nya medlemmar.

Vi har idag 300 barn i vår simskola och vi siktar på att kunna erbjuda runt 400 barn möjligheten till simkunnighet under våren 2021. Det medför att ibland blir det fel med märkesrapportering, fel grupprekommendation etc. Men vi löser de flesta problem, bara kontakta oss på simskola@sklodde.se eller när ni ser mig i simhallen så bara kom fram.

Till sist vill jag tacka er för ert tålamod och flexibilitet när det gäller våra nödvändiga corona anpassningar. Samtidigt vill jag och alla simpedagoger önska er en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Ta hand om er!

Gunnar Wismar
Ansvarig simskolan
 
Sponsorer